Vernieuwde handleiding: dorpshuis zonder drempels


Dorpshuis, gemeenschapshuis, buurthuis, Kulturhus…

Het dorps- en buurthuis is er voor álle inwoners. Iedereen met of zonder lichamelijke beperking moet er gebruik van kunnen maken. Een goed toegankelijk dorpshuis is daarom van groot belang. Maar waar moet je op letten, waar sta je nu en waar begin je met het doorvoeren van verbeteringen voor toegankelijkheid?

In 2013 brachten we daarom de handleiding ‘Dorpshuis zonder drempels' uit, een samenwerking tussen ‘Doarpswurk’ en De Stipe. Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en het Oranjefonds. Het advies is geschreven in samenwerking met PBT Consult; specialist in toegankelijkheid. In deze vernieuwde handleiding lees je alle handvatten voor een toegankelijk dorpshuis anno 2024. 

Deze digitale handleiding antwoord op de vraag wat ‘toegankelijkheid’ precies is, maar ook op de vraag hoe je zelf aan de slag kunt gaan met het verbeteren van de toegankelijkheid. Zodat iedereen zich welkom en thuis voelt in het gemeenschapshuis. Achterin de publicatie vind je een handige checklist voor een toegankelijk dorpshuis, welke je kunt doornemen met verschillende doelgroepen die jou dorpshuis bezoeken, zoals een gehandicapte c.q. rolstoelgebruiker, een oudere of een slechtziende.

Vragen over deze handleiding? Neem gerust contact met ons op.