Welke rol spelen maatschappelijke organisaties en inwonersinitiatieven bij innovatieve projecten waarbij vluchtelingen samen wonen of activiteiten organiseren met dorp/buurt/wijkbewoners? En hoe werken zij samen met gemeenten? Op deze avond staan krachtige praktijkvoorbeelden uit dorpen en wijken - van buiten de Randstad - centraal en is er een gesprek met:
- Laura Prat Bertrams, projectmanager en Job Unger, kwartiermaker bij de Thuisgevers
- Robert Zaal, directeur Takecarebnb (NL)
- Ilonka Brinkhof, betrokken bij #EcodorpZuiderveld en GEN-NL (Global Ecovillage Network Nederland)
- Nard Everdij, projectleider bij de Gemeente Doetinchem
Marielle Zill en Sara Miellet zullen vertellen hoe deze voorbeelden aansluiten bij een bredere internationale trend, op basis van hun onderzoek. Uiteraard is er ook veel ruimte voor vragen vanuit het publiek.
Wat, wanneer, waar?
Mini-symposium Aan komen, samen komen, verder komen: Inwonersinitiatieven op het snijvlak van wonen en migratie
25 oktober, 19:00 - 21:00
HAN, Kapittelweg 33, 6525 EN Nijmegen
Aanmelden
Lijkt het je leuk om erbij te zijn?
Meld je dan aan via ben.van.essen@outlook.com. (graag vóór 21 oktober).
Het is ook mogelijk om het mini-symposium digitaal bij te wonen. Voor meer info over online deelnemen en de praktijkvoorbeelden, zie de link met aankondiging.
Dit mini-symposium is een verdieping van het internationale symposium 'Samenwerken met Nieuwkomers' van 7 juni. Het SBE wordt gevormd door de Landelijke Vereniging Kleine Kernen, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Centre of Expertise Krachtige Kernen, Stichting Learn for Life, Vereniging Humanitas, Forte Welzijn, Iris Haarland Health Coaching, Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen (VVDB) Hochschule Rhein Waal en Spectrum Elan Gelderland.