Uitgelicht programma PlattelandsParlement 2024

|   PlattelandsParlement

Keynote spreker Kees Klomp

Op Duurzame Dinsdag sprak Kees Klomp (Thrive Institute) de ‘Duurzame Troonrede 2024’ uit in Nieuwspoort te Den Haag. Een mooie en duurzame samenleving overlapt het thema ‘Dorpskracht Dichtbij’ dat centraal staat tijdens het PlattelandsParlement!

Tijdens het PlattelandsParlement verzorgt Kees Klomp een sessie over de duurzame troontrede en is er genoeg ruimte voor reflectie en dialoog. Vind tijdens deze sessie antwoorden op vragen zoals: wat zijn de hoopvolle bouwstenen voor ‘het nieuwe verhaal’? Of welke nieuwe systeembouwstenen kunnen we verbeelden?

Keynote spreker Kees Klomp is ondernemer, adviseur, TEDx-spreker en auteur op het gebied van de ‘betekeniseconomie’ of de Purpose economy. Hij was lector Betekeniseconomie bij Kenniscentrum Business Innovation aan de Hogeschool van Rotterdam.

 

Programma & aanmelden

Datum: 9 november 2024

09:30 – 10:00 Ontvangst

10:00 – 11:00 Opening - 10de editie PlattelandsParlement en opening PlattelandsParlement 2024 door dagvoorzitter Eric van Oosterhout samen met Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en voorzitter LVKK Mieke Damsa

Keynote spreker Kees Klomp

11:15 Sessies – ronde 1

12:00 – 13:00 lunchpauze

13:15 Sessies – ronde 2

14:00 Uitreiking van de allereerste lVKK Scriptieprijs met aansluitend Debat en onthulling van Plakkaat van het Platteland

Debat met Tweede Kamerleden en regionale politici

15:00 – 15:30 Borrel & napraten

Bekijk hier het uitgelicht programma

Aanmelden

Geef je op voor deze dag én de gewenste workshoprondes door dit korte aanmeldformulier in te vullen.

Maak kennis met de dagvoorzitter Eric van Oosterhout

De presentatie van het PlattelandsParlement is in handen van Eric van Oosterhout. Sinds 2017 is hij burgemeester van Emmen. Als bestuurder heeft hij een brede kijk op de maatschappelijke ontwikkelingen en is hij gewend om mensen te verbinden en te inspireren. Eric's stijl kenmerkt zich als betrokken, met een luisterend oor en daadkrachtig waar nodig.

De lancering van het Plakkaat van het Platteland

Dit jaar markeren we een bijzonder moment: de lancering van het Plakkaat van het Platteland. Met een knipoog naar het historische Plakkaat van Verlatinghe, de onafhankelijkheidsverklaring van Nederland uit 1581, willen we de stem van het platteland kracht bijzetten. Het Plakkaat van het Platteland is een krachtige verklaring met speerpunten die de ambitie en zelfstandigheid van het platteland onderstrepen.

Elke sessie tijdens het event is opgebouwd rondom de elementen kijken, denken, doen (hart, hoofd, handen). Als deelnemer heb je de vrijheid om je eigen weg te kiezen en je in te schrijven voor de sessies die het beste bij jouw interesses passen.

We kijken ernaar uit om het plakkaat aan het einde van de dag gezamenlijk te onthullen!